Tubeless carbon wielset 50mm met DT Swiss 240 naven Tubeless carbon wielset 50mm met DT Swiss 240 naven Tubeless carbon wielset 50mm met DT Swiss 240 naven Tubeless carbon wielset 50mm met DT Swiss 240 naven Tubeless carbon wielset 50mm met DT Swiss 240 naven Tubeless carbon wielset 50mm met DT Swiss 240 naven
Tubeless carbon wielset 50mm met DT Swiss 240 naven Tubeless carbon wielset 50mm met DT Swiss 240 naven Tubeless carbon wielset 50mm met DT Swiss 240 naven Tubeless carbon wielset 50mm met DT Swiss 240 naven Tubeless carbon wielset 50mm met DT Swiss 240 naven Tubeless carbon wielset 50mm met DT Swiss 240 naven
Tubeless carbon wielset 50mm met DT Swiss 240 naven
Aerodynamische tubeless carbon wielset met DT swiss 240 naven. Velghoogte 50mm, velgbreedte 25mm

Gewicht   

1,628 KG

€ 979,00
€ 929,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Carbon wielset met DT swiss 240 naven. De wielset wordt handmatig gespaakt, gelijkmatig op de juiste spanning gebracht en eventuele ongewenste spanningsconcentrties in de materialen worden verevend. Hierdoor ontstaat een sterk wiel met een lange levensduur dat tijdens (normaal) gebruik kaarsrecht blijft. De wielset bestaat uit de volgende onderdelen:

Velgen
Het betreft matzwarte carbon velgen met een hoogte van van 38mm en een velgbreedte van 25mm (interne breedte 18mm). De velgen hebben een U-vorm wat zorgt voor verbeterde aerodynamische eigenschappen en minder gevoeligheid voor zijwind ten opzichte van V-vormige velgen. Het remoppervlak is basalt wat zorgt voor goede remeigenschappen.

Het aerodynamische voordeel van deze velg is ongeveer 2 minuten op een 40 km tijdrit ten opzichte van standaard 20mm hoge velgen. 

De U-vorm betekent dat de maximale breedte van de velg 26mm is. Dit is van belang voor de passing in het frame. Sommige oudere frames hebben beperkte ruimte in de achterbrug. Ik adviseer om aan beide zijden minmaal 3mm ruimte aan te houden om te voorkomen dat de velg het frame raakt bij sprinten of staand klimmen. 

De velgen zijn tubeless ready. Dat wil zeggen dat zowel clinchers als tubeless banden kunnen worden gebruikt. Voordeel van tubeless is een zeer lage rolweerstand. De snelste band op dit moment is een tubeless band: de Vittoria Corsa Speed TLR (ook sneller dan tubes) zie: https://www.bicyclerollingresistance.com.  Daarnaast is lekrijden vrijwel onmogelijk door het gebruik van vloeibare latex.

Om de velgen met tubeless banden te kunnen gebruiken moeten speciaal tubeless velglint en tubeless ventielen worden aangebracht.

Als optie kan worden gekozen voor een lichtere velg met een iets sterkere U-vorm voor nog betere aerodynamische eigenschappen. Aandachtspunt is de maximale breedte van deze velg van 28mm. Hiervoor moet voldoende ruimte beschikbaar zijn in het frame. De gewichtsbesparing van deze velgen is 60 gram per set.

Naven
Zwitserse preciesie met DT Swiss 240 naven. De 240 serie is ontworpen voor de veeleisende fietser die een optimum zoekt tussen kwaliteit, gewicht en prijs. Ze beschikken over zeer goede industrielagers, hebben een uitstekende afdichting waardoor vuil en vocht geen kans hebben en maken gebruik va het bekende Ratchet systeem wat zorgt voor een zeer directe aandrijving. Met 314 gram per paar behoren de 240 naven tot de lichtere naven op de markt. 

Spaken
Standaard worden de wielen gebouwd met ronde zwarte Sapim Race spaken met zwarte messing nippels. Het aantal spaken is 20 in het voorwiel, 24 in het achterwiel. Dit levert een voldoende sterk en stijf wiel voor gebruik op de weg voor rijders tot ongeveer 100 Kg. Als optie kan worden gekozen voor de aerodynamischere en lichtere Sapim CX-Ray spaken. De gewichtsbesparing met CX-ray spaken is circa 60 gram (1 a 2 seconden op een klim van 5 minuten). Het aerodynamische voordeel van CX-ray spaken is ongeveer 1 seconde op een tijdrit van 40 km. 

In overleg is het mogelijk om te kiezen voor een afwijkend aanal spaken. 

Wielbouw
Standaard worden de wielen na bestelling handgebouwd door wheels2build. De levertijd is afhankelijk van de planning van de werkplaats. indicatief is de levertijd 1 tot 3 weken. Informeer naar de actuele levertijd.

Als optie kunt u ervoor kiezen de wielen zelf te bouwen. De wielset wordt dan als bouwpakket geleverd.
Deze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies